Over mij

Rust, reinheid en regelmaat zijn mij met de paplepel ingegoten. Krachttermen als “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd” waren dagelijkse koek en van rondslingerende spullen was bij ons thuis geen sprake. Hoe heerlijk was daarom de tijd dat ik eindelijk op mezelf ging wonen; Ik kon me hiertegen afzetten! Overal m’n spullen laten slingeren en zelf bepalen of ik op tijd was om boodschappen te doen. De post liet ik lekker een week liggen en als ik geen schone sokken meer had zette ik de wasmachine aan (of ik kocht snel een paar).

Dat duurde precies een maand. De puinhoop was niet meer te overzien en ik stond verder van mezelf af dan ooit.

Binnen een week zagen mijn appartement en mijn hoofd er weer uit zoals ik van huis uit kende, goed georganiseerd. Het vertrouwde gevoel van orde en structuur aanbrengen was terug. Omdat ik bij dat gevoel het beste gedij wist ik, dat als opruimen ooit een echt beroep zou worden, dat ik dat dan zou gaan doen.

Inmiddels ben ik 45 jaar, heb een geweldige loopbaan van gestructureerde en minder gestructureerde werkplekken achter de rug en is opruimen nu echt een beroep! Daarom heb ik mijzelf aangemeld voor een opleiding tot huishoudcoach. Niet om te checken of ik al die tijd echt goed bezig was geweest, maar vooral om de hedendaagse technieken eigen te maken. Thuis te worden in de termen, oplossingen en methodieken.

In 2022 mocht ik de opleiding afronden en heb ik mijzelf officieel ingeschreven bij de KVK. Als professional organizer is het van belang dat ik mij aan de beroepscode houd en dat ik zorgvuldig, professioneel en vooral discreet te werk ga. Vertrouwelijkheden zullen nimmer gedeeld worden.