Wat kan ik voor jou betekenen:
Mijn werk als professional organizer is uitgesplitst in 3 specialisaties:

 • Particulier organizen
 • Hoarding
 • Hulp bij rouw

Particulier organizen bestaat voornamelijk uit opruimen en volgens de Dikke van Dale betekent opruimen; “uit de weg ruimen, wegdoen, verwijderen, in orde brengen en netjes maken”. Dat is dan ook precies datgene dat ik samen met jou ga doen. Dit kan onder andere door:

 • Ruimtes in huis aan te pakken die je nu liever mijdt; de overvolle zolder, jullie uitpuilende kledingkasten, de schuur of jullie keuken.
 • Jullie administratie op orde te brengen en de alsmaar ophopende berg post weg te werken.
 • Het huis en jullie leefomgeving schoon te krijgen en te houden.

   Hoarding is een verzamelstoornis, ofwel een verzameldrang.  In de ogen van een hoarder zijn alle spullen belangrijk en is afscheid nemen van deze voorwerpen geen optie. Het resulteert vaak in onleefbare situaties, een enorme lijdensdruk en beperkingen van het dagelijks functioneren. Hulp aan een hoarder wordt vaak geweigerd omdat het gevoel van de controle kwijtraken heel erg moeilijk is, daarom wordt deze hulp veelal door familie of vrienden ingeschakeld. Hulp aan hoarders gaat vaak samen met psychologische begeleiding, maar dat is een situatie die per persoon verschilt. Omdat deze situaties zo persoonlijk zijn kom ik graag langs voor een eerste kennismaking.

   Hulp bij rouw is een specialisatie die is ontstaan uit persoonlijke ervaringen. Kort na het overlijden en de uitvaart zijn er over het algemeen veel mensen om je heen die je helpen met allerlei dagelijkse beslommeringen. Je krijgt hulp bij kleine zaken zoals boodschappen tot grotere zaken als voor het eerst weer ergens naar toe gaan. Na verloop van tijd wordt de hulp minder, blijven mensen wat meer weg of blijven steeds wat korter. Een signaal waarmee zij onbewust aangeven dat het tijd wordt voor jou om door te gaan. De moeilijkste stap die je zult gaan zetten. Want doorgaan betekent eigenlijk je leven herpakken in de “ik” vorm en niet meer in de zo vanzelfsprekende “wij” vorm. Praktisch gezien komt dat erop neer dat je afscheid gaat nemen van de spullen van je overleden partner. Van kleding tot hobbymaterialen, verzamelingen of werkmaterialen. Hoe moeilijk is dat? Die vraag mag jij beantwoorden. En ik help jou om daarin de eerste stappen te zetten. In mijn blogs kun je hier meer over lezen en mijn werkwijze kom ik graag persoonlijk vertellen.

   Hoe ga ik te werk:

   Over het algemeen verloopt het eerste contact digitaal; je kunt het contact formulier op deze site invullen maar je mag me ook een whatsapp bericht sturen of bellen. Als je mij een bericht stuurt dan zal ik zo snel mogelijk, en in elk geval binnen 24 uur, reageren. In een berichtje terug zal ik een bel afspraak voorstellen, en kunnen we samen een geschikt moment daarvoor prikken.

   Tijdens de belafspraak zal ik je een aantal vragen stellen en wat persoonlijke gegevens van jou, en eventueel van degene voor wie jij contact zoekt, noteren. Ook kom ik tijdens dit gesprek graag te weten wat de hulpvraag is en wat je van mij hierin verwacht. Geen zorgen, het is geen verhoor en je hoeft geen pasklare antwoorden te hebben. Daarnaast zullen we een kennismakingsgesprek inplannen, op de locatie waar het om gaat en in aanwezigheid van de mensen om wie het gaat.

   Dit kennismakingsgesprek is voor jou een mooi moment om je verhaal te doen en mij te laten zien wat jouw hulpvraag inhoudt. Daarnaast kan ik met eigen ogen zien hoe de situatie is, hoe jij daarin staat en welke hulp ik je kan bieden. Het gesprek duurt maximaal een uur en van tevoren opruimen is zeker niet nodig (echt niet) maar tijdens ons gesprek wil ik wel graag je onverdeelde aandacht. Het zou daarom fijn zijn als je eventueel opvang voor de kinderen en/of huisdieren kunt regelen.

   Als we een fijne match hebben samen, en jij je kunt vinden in mijn werkwijze dan kunnen we direct een eerste werkafspraak inplannen.

   Na afloop van ons kennismakingsgesprek zal ik je dan een mail sturen met daarin samengevat;

   • Je hulpvraag
   • Wat ik kan bieden
   • Wanneer we starten
   • Eventuele vervolgafspraken (als die al bekend zijn)
   • Mijn tarief

   Zodra je de mail gelezen hebt, en je gaat akkoord ontvang ik daarvan graag bericht zodat onze samenwerking een feit is.

   De eerste werkafspraak neemt niet langer dan 3 uur in beslag. Omdat opruimen erg intensief kan zijn, en ik van tevoren niet kan inschatten met welke snelheid jij beslissingen kunt nemen, is dit dan ook een prima tijdspad voor de eerste werkafspraak. Vervolgafspraken kunnen we daarna op jouw persoonlijke situatie afstemmen.